18.96 Karaat ‘Pink Legacy’ kan $ 50 miljoen opbrengen

The Pink Legacy

Top item op Christie’s veiling in Genève

 

Top item op de Christie’s Magnificent Jewels veiling in Genève is een 18.96 karaat fancy vivid pink diamant: The Pink Legacy.

Het is de grootste en finest fancy vivid roze diamant ooit aangeboden op de veiling door Christie's. De diamant was ooit eigendom van de familie Oppenheimer, de voormalige eigenaren van De Beers.

De rechthoekige diamant wordt voorafgaand aan de veiling tentoongesteld in het Four Seasons Hotel des Bergues.

De kleur van de ‘Pink Legacy’ is door het Gemological Institute of America (GIA) beoordeelt als ‘vivid’ (intens). Dit is de hoogste gradatie in kleurintensiteit (van licht tot intens) bij kleurdiamanten. De ‘Pink Legacy’ is klassiek rechthoekig geslepen, een slijpvorm die traditioneel wordt gebruikt voor witte stenen. Ook de zuiverheid is zeer hoog, wat uiterst zeldzaam is in roze diamanten.

"Roze diamanten van elke grootte en kleurintensiteit hebben altijd een speciale aantrekkingskracht gehad. De 18.96 karaat Emerald cut geslepen roze diamant is een van de zeldzaamste edelstenen", zei Tom Moses, GIA executive VP.

In november 2017 werd ‘The Pink Promise’, een ovaalvormige fancy vivid roze diamant van net iets minder dan 15 karaat voor meer dan $ 32,4 miljoen verkocht. Hiermee vestigde de diamant het veilingrecord van prijs per karaat voor roze diamanten op meer dan $ 2,17 miljoen per karaat. De ‘Pink Legacy’ kan dit gaan overtreffen.

De hoogste prijs ooit voor een roze diamant is $ 71,2 miljoen voor de 59.6 karaat ‘CTF Pink Star’. Deze diamant werd in april 2017 door Sotheby's in Hongkong verkocht. De koper voor de fancy vivid roze diamant was de Chow Tai Fook, een juwelierszaak in Hong Kong.

 Lees het voledige artikel hier

 

The Pink Legacy is 14-11-2018 verkocht voor $ 50 miljoen (€ 44 miljoen). Dat is € 2.637.000 per karaat! 

De koper is juwelier Harry Winston, die de diamant de nieuwe naam geeft: The Winston Pink Legacy.