‘Dynasty’ diamant van 51 karaat onthult

Dynasty Diamond

Collectie van vijf diamanten naar veiling

Het Russische diamantmijnbedrijf, Alrosa, onthulde in Moskou een collectie van vijf bijzondere diamanten. Het topstuk uit de collectie is de ‘Dynasty’ diamant: een 51,38 karaat briljant geslepen ronde diamant, waarvan het bedrijf zegt dat het "de zuiverste van alle grote diamanten is die in de hele Russische juwelengeschiedenis is vervaardigd."

De zeer hoge kwaliteit van deze 57-facet geslepen edelsteen is: kleur D, zuiverheid VVS1 en Triple Excellent (excellent in polish, symmetry en cut). Voor meer informatie over de kwaliteit van diamanten kijk op onze pagina de 4 C’s.

Volgens de president van Alrosa is een diamant van deze omvang en met deze kwaliteit nooit eerder in Rusland vervaardigd en wordt waarschijnlijk de duurste diamant die ooit in de geschiedenis van het land is verkocht. Minder dan 1% van alle diamanten heeft zo’n hoge kwaliteit.

De complete ‘Dynasty’ collectie bestaat uit vijf diamanten met een totaalgewicht van 76,22 karaat. Ze zijn gemaakt uit een ruwe diamant van 179 karaat, genaamd ‘Romanovs’, die in 2015 is gedolven uit een diamantmijn in het noordoosten van Rusland. Vakmensen hadden anderhalf jaar nodig om de collectie te slijpen en polijsten. Het is zeer uitzonderlijk dat uit één ruwe diamant vijf diamanten met deze kwaliteit zijn geslepen.

De andere diamanten uit de ‘Dynasty’ collectie zijn:

  • de ‘Sheremetevs’ een 16, 67 karaat briljant geslepen ronde diamant, de op één na grootste diamant in de collectie;
  • de ‘Orlovs’ een 5,05 karaat ovaal geslepen diamant;
  • de ‘Vorontsovs’ een 1,73 karaat peer geslepen diamant;
  • de ‘Yusupovs’ een 1,39 karaat ovaal geslepen diamant.

Lees hier het volledige artikel.

Voor een overzicht van losse gecertificeerde diamanten van ECLISSI kijk op onze website onder DIAMANTEN.

Informeer naar de mogelijkheden en investeringsadvies via mail stan.voogd@eclissi.nl of telefonisch +31 6 22 41 78 11