's Werelds grootste ronde gele diamant

fancy vivid yellow

De 54.21 karaat ‘Mouawad Dragon’

Al vele jaren hebben verschillende generaties verhalen doorgegeven over draken die in verre koninkrijken leven. De verhalen spraken over de kracht, wijsheid en geluk van het wezen. Ondertussen kristaliseerde diep in de aardmantel, onder extreme hitte en druk, een steen die voorbestemd was om 's werelds grootste geslepen natuurlijk gele diamant tot nu toe te worden: de ‘Mouawad Dragon’.

Deze uitzonderlijk prachtige, 54.21 karaat briljant geslepen fancy vivid yellow diamant is zo magisch als de naam doet vermoeden. Het gerenommerde Gemmological Institute of America (GIA) gecertificeerde de steen.

De kostbare diamant werd gevonden in Zuid-Afrika, het land dat bekend staat om een aantal van ’s werelds grootste diamanten. Het kostte meesterslijpers zes maanden om de ruwe diamanten te slijpen tot de adembenemende 54.21 karaat polished diamond. Naast de grootte is de rijke kleur van de steen zeldzaam en behoort tot de meest uitzonderlijke geeltinten op kleurenspectrum.

Juwelen experts werken op dit moment aan een master-piece ontwerp om de waardevolle diamant volledig tot recht te laten komen.

Lees hier het volledige artikel https://dailynewsegypt.com/2019/02/05/mouawad-dragon-worlds-largest-round-yellow-diamond/

Bekijk ook de ring Cupola uit onze collectie Alta Gioielleria. In deze koepelvormige ring staat de uitzonderlijke 1,52 karaat Natural Fancy Yellow diamant in radiant shape centraal.