Uiterst zeldzame rode diamant naar veiling

Extremely rare red diamond heads to auction

2,11 karaat fancy rode 'Argyle Everglow 'diamant

In het najaar van 2016 ontdekten arbeiders in de Argyle-mijn van Rio Tinto in West-Australiƫ een buitengewone 4,38 karaat ruwe diamant die leek te gloeien als rode steenkool.

Volgende maand wordt de uit deze ruwe diamant geslepen radiant-cut fancy rode diamant, met een gewicht van 2,11 karaat en een VS2 zuiverheid, geveild. Deze diamant is heel toepasselijk Argyle Everglow gedoopt en gecertificeerd door het Gemological Institute of America (GIA). De opbrengst, op een by-invitation-only veiling, is naar verwachting miljoenen

De Everglow is de grootste fancy rode diamant die ooit is gevonden in Argyle. Vanwege de unieke combinatie van kleur, grootte en zuiverheid een zeldzaamheid. Volgens de manager van Argyle is in 33 jaar er niet een gevonden die zo bijzonder is als deze diamant.

Diamanten zijn er in alle kleuren van de regenboog. Diamanten in de kleuren roze, oranje, groen, blauw zijn erg zeldzaam, maar de meest zeldzame kleur voor een diamant is rood. Op de hele wereld worden er slechts een paar per jaar gevonden. De meeste daarvan zijn relatief klein: minder dan 0,5 karaat per steen. Er zijn in de wereld minder dan 20 rode diamanten van meer dan 2 karaat. De prijs per karaat van de laatste geveilde rode diamant is ruim 1,15 miljoen dollar.

De prachtige pure kleur van de rode diamant is het beste zichtbaar bij kaarslicht.

Lees het volledige artikel hier.