Veiling 37,30 karaat ‘Raj Pink’

Raj Pink_source Sothebys

de grootste fancy intens roze diamant ter wereld

Sotheby’s in Genève maakt zicht op voor de veiling van de volgens hen grootste fancy intens roze diamant ter wereld: de 37,30 karaat ‘Raj Pink’.

De huidige eigenaar van de diamant, die anoniem wenst te blijven, gaf de steen zijn naam, die is gebaseerd op het heilige Sanskriet woord voor 'koning'.

De Raj Pink wordt naar schatting voor tussen $ 20 miljoen en $ 30 miljoen verkocht. Als eerdere veilingen een indicatie zijn, dan zou dat wel eens veel meer kunnen zijn.

De Graff Pink, bijvoorbeeld, die de huidige recordprijs voor een fancy roze diamant in handen heeft, werd in 2010 verkocht voor $ 46,2 miljoen, ofwel $ 1,86 miljoen per karaat! Deze steen weegt ‘slechts’ 24,78 karaat.

De ruwe diamant waaruit de Raj Pink is geslepen werd in 2015 gevonden. Meesterslijpers slepen de steen in een cushion-brilliant-cut.

Het gerenommeerde certificeringsinstituut Gemological Institute of America (GIA) beschrijft de diamant als een astonishing stone’ met een ‘very bright and ravishing fancy intense pink color’.
‘Een diamant met een intens roze kleur zoals de Raj Pink is zeldzaam, vooral bij een steen met zo’n groot gewicht’ aldus GIA.

Bekijk ook onze Dandelion ring met als centre stone een cushion shape diamant uit de collectie Alta Gioielleria. Deze exclusieve ring in Paardenbloem-vorm is gemaakt door onze ambachtsman, maestro orafo, Pier Giorgio Dallera.

Bron: Sotheby's