Waarom investeren in diamant? Juist nu!

Investeringsdiamant, Investeren in diamanten, Veilige investering, geslepen diamant, Diamonds, diamantmijnen, Antwerpse diamantsector, Antwerp World Diamond Centre, Antwerpen diamantstad, ruwe diamant

Een veilige aanvulling op een gespreide beleggingsportefeuille

Er wordt steeds vaker naar diamant gekeken als investeringsobject, zowel door particulieren als vanuit de professionele investeringswereld. Het is al lang geen geheim meer dat de klassieke investeringsobjecten minder goed renderen, onzekere en onstabiele opbrengsten genereren en risico’s met zich brengen.

Kijk maar eens hoe de financiële markten reageren op een mogelijke Brexit of de verder onder druk staande geopolitieke verhoudingen. De wereld om ons heen is aan het veranderen en brengt meer onzekerheid.

Daarnaast is de spaarrente op een historisch dieptepunt. Rekening houdend met inflatie en vermogensbelasting gaat het spaargeld er zelfs op achteruit.

Het ligt dan ook voor de hand dat de interesse fors toeneemt voor alternatieve investeringen: als diversifiëring in een beleggingsportefeuille en om betere stabiele rendementen te behalen. Investeren in diamant als onderdeel van een investeringsportefeuille heeft talloze voordelen.

Diversificatie van de portefeuille

Investeren in diamant biedt risicospreiding. Ze hebben immers een lage correlatiegraad met andere assets. Diamanten bieden ook, meer dan andere financiële producten, een betere bescherming tegen inflatie.

Stijgende diamantprijzen

Sinds het eind van de jaren ‘50 is de waarde van diamant elk jaar gemiddeld met bijna 15 procent gestegen. Diamanten zijn zeldzaam en worden steeds schaarser, met daartegenover een toenemende vraag (vooral in Azië en het Midden-Oosten). Hierdoor zal de prijs aanhoudend stijgen de komende jaren. De prijs is bovendien volledig onafhankelijk van de financiële markten.

Draagbaar en emotioneel

In tegenstelling tot hun extreem hoge waarde, zijn diamanten zeer licht en klein. Dit betekent dat diamanten de meest geconcentreerde vorm van rijkdom op aarde zijn. Bovendien zijn diamanten zeldzaam en emotioneel. Mensen scheppen er een groot genoegen in om iets unieks als een diamant in hun bezit te hebben of te schenken aan een geliefde of dierbare.

Diamanten zijn een unieke investering, ook voor de volgende generatie!

‘I never regretted buying diamonds”¦ They are a good investment.‘ Warren Buffet

Voor een overzicht van losse gecertificeerde diamanten bij ECLISSI zie Investeren in Diamanten

Informeer naar de mogelijkheden en investeringsadvies via mail stan.voogd@eclissi.nl of telefonisch +31 6 22 41 78 11